Politika a diplomacia spoločnosti Meta – silné a slabé stránky - Jacková, Kristína (2023)
Diplomová práca sa sústredí na spôsob, akým nadnárodné spoločnosti vykonávajú svoju politiku a diplomaciu. Ako konkrétny predmet analýzy bola zvolená firemná diplomacia spoločnosti Meta. Sociálne siete, ktoré vlastní Meta, používajú miliardy ľudí z rozličných regiónov sveta. Z toho dôvodu je rozsah stakeholderov Mety značne široký. Cieľom práce bolo identifikovať silné a slabé stránky, príležitosti a hrozby politiky a diplomacie Mety, a to najmä vo vzťahu ku jej stakeholderom. S účelom vytvoriť podrobnejšiu analýzu firemnej diplomacie Mety, sa diplomová práca sústredí na to, aké príležitosti a hrozby vznikajú pre firemnú diplomaciu Mety zo vzťahov s jej stakeholdermi. Skupiny stakeholderov Mety, ktorými sa diplomová práca zaoberá, sú jej akcionári, zamestnanci, zákazníci, vlády a široká verejnosť.