Využívání regionálních potravin v cestovním ruchu Olomouckého kraje - Nadrchalová, Julie; Bejdáková, Blanka; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se zabývá využíváním regionálních potravin v cestovním ruchu Olomouckého kraje, které se v současné době výrazně dostávají do popředí. V první části práce je popsána oblast cestovního ruchu jako oboru, dále je vymezena udržitelnost a gastroturistika, následující kapitola pojednává o regionálních potravinách a jejich certifikaci, je charakterizován a zmapován z obecného, ekonomického, historického, geografického a sociálního hlediska Olomoucký kraj a jeho potravinářský průmysl, v neposlední řadě dochází k popisu certifikovaných regionálních potravin a konkrétních festivalů a akcí v rámci gastroturistiky. Druhá část je zaměřena na preference spotřebitelů, kteří v dotazníkovém šetření odpovídali na otázky týkající se regionálních potravin a jejich využívání a potřeb při cestování. Dochází k odpovědím na otázky, jaký postoj mají účastníci cestovního ruchu k regionálním potravinám a jak vnímají lokální potraviny při cestování. Výsledné poznatky jsou shrnuty v závěrečném zhodnocení a jsou zde uvedeny doporučení pro stále rostoucí potenciál regionálních potravin.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses