Tvorba produktu udržitelného cestovního ruchu v Krkonoších - Cink, Jonáš (2023)
Tématem této bakalářské práce je vytvořit produkt udržitelného cestovního ruchu v Krkonoších, který se zaměřuje na lokální producenty. V teoretické části je popsána problematika udržitelnosti a její použití v cestovním ruchu. Dále je rozebráno téma produktu cestovního ruchu a postupy během tvorby konkrétního produktu. Následná část práce se zabývá různými oblastmi Krkonoš z hlediska jejich dělení, návštěvnosti a jsou uvedeny nejvíce vyhledávané cíle destinace, které jsou terčem overturismu. V praktické části jsou představeni vybraní producenti lokálních surovin a jsou uvedena doporučení pro následný postup centrály destinačního managementu, který by měl vést ke zvýšenému zájmu o návštěvu konkrétních producentů. Součástí je vytvořený návrh turistické trasy s názvem „Objev Krkonoše lokálně“ spolu s vlastními propagačními materiály.