Bankrotní modely versus testy insolvence - Kosíková, Markéta; Kozáková, Petra; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Hlavním cílem diplomové práce je zjistit, zda existuje vazba mezi splněním testů insolvence a zhodnocením bankrotních/bonitních modelů na předem stanoveném vzorku firem v konkrétním odvětví. Vedlejším cílem práce je určit závislost výsledku bankrotního/bonitního modelu a testu insolvence na velikosti podniku pomocí statistických testů. Podstatou práce je určit, zda lze očekávat, že bankrotní/nebonitní podniky spíše nesplní test insolvence a naopak. K naplnění cílů diplomové práce je aplikována teoreticko-metodologická základna vybraných bankrotních/bonitních modelů a testů insolvence. Provedený výzkum vychází z účetních dat extrahovaných z databáze Albertina. K testování hypotéz byl použit chí-kvadrát test. V závěru práce probíhá syntéza praktické části a získané výsledky jsou komparovány mezi sebou.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses