Realizovatelnost business plánu v oblasti prodeje leteckých motorů - Princová, Kristýna (2023)
Cílem mé bakalářské práce bylo vypracovat business plán, který nám poskytne všechny důležité informace k rozhodnutí, zda se se zákazníkem vyplatí obchodovat. Bakalářská práce se skládá ze tří částí, teoretické a praktické a vyhodnocení. V teoretické části části popisuji B2B prostředí a business plán, jeho druhy, jeho strukturu a všechny jeho náležitosti relevantní pro tento případ. Praktická část je rozdělena na několik kapitol, ve kterých se zabývám popisem trhu s leteckými motory a vypracováním konkrétního business plánu. V jednotlivých kapitolách se zabývám titulní stranou, obsahem, účel business plánu, shrnutím, podnikatelskou příležitost, popisem společnosti a výrobků. V závěru práce se pak nachází finanční analýza, analýza konkurence, SWOT analýza a PEST analýza. Na konci práce odpovídám na otázku, jestli se společnosti vyplatí se obchodovat se zákazníkem.