Hodnocení marketingových nástrojů pro vybrané segmenty návštěvníků muzea - Markovičová, Dominika; Janeček, Petr; Randuška, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Art marketing se stal v posledních letech velice diskutovaným termínem mezi marketingovými odborníky z oblasti kulturních organizací, zejména muzeí a galerií. Kromě odborníků však málokdo ví, co si přesně pod tímto pojmem představit, jak tento marketing v neziskovém sektoru funguje, a jak jsou implementovány pro kulturní instituce v neziskovém sektoru jednotlivé marketingové nástroje. Cílem této práce je zhodnotit dosavadní marketingové nástroje Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou a jejich efektivitu a ze získaných informací navrhnout doporučení pro zlepšení účinků marketingových nástrojů pro vybrané segmenty návštěvníků muzea. Postupem práce a metodami zpracování je rešerše literatury a dostupných informačních zdrojů, kvantitativní a kvalitativní vyhodnocení získaných informací a statistických dat, dotazníkové šetření a vlastní návrhy a doporučení. Nejdůležitější informace a poznatky vychází ze samotného marketingového mixu muzea, z výsledků vlastního dotazníkového šetření a z vlastních návrhů a doporučení, které by mohlo muzeum využít pro svou činnost i do budoucna. Práce by také mohla být podkladem pro další rozšíření tohoto tématu v rámci vysokoškolských prací či odborných článků.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses