Vliv sociálních sítí na marketingovou komunikaci turismu ve Středočeském kraji - Schummerová, Karolína; Janeček, Petr; Musílková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na sociální sítě v marketingové komunikaci turismu. Cílem práce je zhodnotit marketingovou komunikaci na sociálních sítích u turistických destinací ve Středočeském kraji pomocí obsahové analýzy a komparace. Dalším cílem je na základě analýzy představit doporučení ke zlepšení současné komunikace. Teoretická část práce se zabývá vymezením základních pojmů, jako je turistická destinace, moderní marketingová komunikace a problematika sociálních sítí. Praktická část je zaměřena na obsahovou analýzu a komparaci profilů turistických destinací na sociálních sítích Instagram a Facebook. Na základě analýzy bylo zjištěno, že ne všechny turistické destinace využívají naplno potenciálu sociálních sítí. Jejich komunikační strategie se výrazně liší z hlediska obsahu, frekvence a zapojení publika. Výstupem práce jsou návrhy a doporučení pro zvýšení efektivity současné komunikace, včetně strategií pro zlepšení kvality obsahu, zvýšení zapojení a zviditelnění turistických destinací na platformách sociálních sítí.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses