Tokenizace věrnostních programů - Vondrášek, Viktor (2023)
Hlavním cílem bakalářské práce je rozhodnout, zda se navržené společnosti vyplatí užít technologii blockchain k tokenizaci jejího stávajícího věrnostního programu či nikoliv. Práce nejprve představuje jak technologii blockchain, tak i věrnostní programy a poskytuje tím nezbytný teoretický základ. Třetí část se věnuje navržené společnosti a tvorbě návrhu tokenizovaného věrnostního programu. Po představení společnosti a jejího stávajícího věrnostního programu je zkoumáno vnější a vnitřní prostředí pomocí analýz PESTEL, SWOT a Porterovy analýzy pěti sil. Nechybí ani modelace zákazníka, marketingový mix nebo finanční plán. Napříč celou třetí částí jsou na základě nabytých teoretických poznatků navrhována různá doporučení, jak tokenizovaný věrnostní program vytvořit co nejlépe.