E-commerce v segmentu B2C v České republice - Gráf, Jan; De Castro, Tereza; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Stanoveným hlavním cílem bylo zhodnotit současnou situaci B2C e-commerce trhu v České republice. Vedlejším cílem potom bylo srovnání českého e-commerce trhu a jeho význam prostřednictvím mezinárodního srovnání s vybranými trhy států Evropské unie. V teoretické části práce byl nejprve definován elektronický obchod spolu s jeho historickým vývojem a hlavními důsledky jeho masového rozšíření v posledních letech. Rovněž zde byla nastíněna aktuální situace elektronického obchodu ve světě a nejzásadnější trendy, které udávají směr vývoje odvětví v celosvětovém měřítku. Dále se práce zabývá jednotlivými výhodami a nevýhodami e-commerce, a jaká rizika se v tomto odvětví objevují. Praktická část práce byla primárně soustředěná na zmapování B2C e-commerce trhu v České republice. K vyhodnocení stavu a potenciálu elektronického obchodu v ČR byly využity veřejně dostupná data z oficiálních zdrojů.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses