Self- management jedinců s poruchami příjmu potravy se zaměřením na anorexii - Marešová, Anna; Pažitný, Peter, 1976-; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalářská práce se zabývá self-managementem jedinců s poruchami příjmu potravy ze zaměřením na mentální anorexii. Cílem práce je zjištění, zda self-management může přispět k léčbě tohoto onemocnění. Byl kladen důraz na získání primárních informací o povědomí a názorech respondentů. Pro praktickou část byl zvolen kvantitativní výzkum provedený na základě dotazníkového šetření. Byl určen pro respondenty ve věku 15 – 20 let. Dotazník se skládal ze tří částí a dohromady obsahoval 16 uzavřených otázek nutných k vyřešení výzkumných otázek, potvrzení či vyvrácení stanovených hypotéz. Pro následné vyhodnocení dat byl využit Chí-kvadrát test nezávislosti či Welchův t-test. Z výsledků nebylo prokázáno, že by věk měl vliv na celkovou úroveň sebeřízení u jedinců.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses