Vliv poruchy příjmů potravy na pracovní výkonnost - Zlámaná, Anna (2023)
Tato bakalářská práce popisuje vztah poruch příjmů potravy na pracovní výkonnost. V literární rešerši je vymezena pracovní výkonnost a jsou představeny faktory, které pracovní výkonnost ovlivňují. Stručně je popsáno i měření a hodnocení pracovní výkonnosti. Dále jsou vymezeny poruchy příjmu potravy a jejich vliv na pacienty v pracovním prostředí. Výzkum byl proveden za pomocí dotazníkového šetření. K vyhodnocení dat bylo využito popisné statistiky a chí-kvadrát testu. Za použití chí-kvadrát testu byl prokázán vliv PPP na subjektivní hodnocení pracovní výkonnosti a na dimenzi adaptivního výkonu. Na základě výsledků byly doporučeny směry pro další výzkum v této oblasti a doporučení pro management lidských zdrojů.