Influencer marketing v cestovním ruchu - Bračíková, Nikola; Kvítková, Zuzana; Lukášová, Renata; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Diplomová práce se zabývá influencer marketingem v cestovním ruchu. Jejím cílem je zjistit všeobecné vnímání influencerů zaměřujících se na cestovní ruch a možnosti zlepšení spoluprací s nimi. Jak z hlediska účastníků cestovního ruchu, kteří sledují vlivné osoby zaměřující se na obsah o cestování, tak ze strany influencerů a podniků a společností, které se v cestovním ruchu pohybují. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První je věnována teoretickému vymezení pojmů, které jsou potřebné pro diplomovou práci. Druhá kapitola se věnuje influencer marketingu a jeho využití v cestovním ruchu. Třetí představuje metodu zkoumání, čtvrtá je věnována zkoumání influencerů na českém trhu, jejich vlivu a analýze rozhovorů s podniky a influencery v České republice a poslední pátá je věnovaná tomu jak využít výsledky v praxi Výsledkem této práce je, informace o tom, co respondenti, influenceři a podniky od vzájemných spoluprací očekávají, jak zlepšit spolupráci s influencery, aby pomohla zvýšit povědomí o podnicích v cestovním ruchu a také na jaká kritéria se mají influenceři zaměřit při propagaci podniků. Tyto podněty vycházejí z analýzy dotazníkového šetření a rozhovorů. Ze zjištěných výsledků vyplývá, že je influencer marketing jedním z nástrojů, který je vhodný pro marketing podniků v cestovním ruchu a má značný potenciál růstu.
Vedoucí práce: Zuzana Kvítková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses