Zaměstnanost seniorů a osob v poproduktivním věku z hlediska motivace zaměstnavatele - Strnadová, Sofie; Jaegerová, Václava; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalářská práce se zabývá zaměstnaností seniorů a osob v poproduktivním věku z hlediska motivace zaměstnavatele. Cílem této práce je zkoumat a na základě provedené analýzy následně klasifikovat a zhodnotit faktory působící z pohledu motivace zaměstnavatele na zaměstnávání seniorů a osob v poproduktivním věku. Teoretická část popisuje současnou demografickou situaci a charakterizuje současné postavení seniorů a osob v poproduktivním věku na trhu práce České republiky. Bakalářská práce se zaměřuje na aktuální změny v teorii Age managementu v České republice a na možnosti uplatňování zásad Age managementu v současné praxi. V praktické části je proveden kvalitativní výzkum, pomocí hloubkových rozhovorů jsou v rámci různých ekonomických odvětví zjišťovány faktory ovlivňující zaměstnavatele při zaměstnávání seniorů a osob v poproduktivním věku. Nejvýznamnějšími faktory jsou dlouhodobé zkušenosti, praxe v oboru, samostatnost, trpělivost, přesnost a pozitivní zkušenosti s mentoringem. Mezi negativně působící faktory náleží problémy s moderními technologiemi, zkostnatělost, neochota učit se novým věcem a zhoršení zdravotního stavu.
Vedoucí práce: Václava Jaegerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses