Kolize rozvrhových akcí ve studijním systému - analýza a návrh řešení - Matulová, Júlia; Pavlíček, Luboš; Šimeček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Diplomová práce se zabývá kolizemi rozvrhových akcí, které vznikají při tvorbě rozvrhu na Vysoké škole ekonomické v Praze. Proces vytváření rozvrhu v současné době neobsahuje žádnou kontrolu, zda je pro studenty v jednotlivých semestrech studia možné si zapsat všechny předměty podle vzorového plánu, aniž by se jim rozvrhové akce povinných předmětů překrývaly. Cílem diplomové práce je návrh řešení kolizí rozvrhových akcí ve studijním systému. Dílčím cílem je popis procesu vytváření rozvrhu, který je sestaven dle rozhovorů s pracovníky kateder, a určení definice kolize rozvrhových akcí, která vychází jak z potřeb školy, tak z rešerše dostupných zdrojů k tématu. Práce obsahuje i dotazníkové šetření mezi studenty o jejich zkušenostech s kolizemi. Pro naplnění druhého dílčího cíle je potřebná analýza kolizí na základě historických dat ze studijního systému. Vychází ze záznamů o zápisech na předměty v minulých letech a na výstupu jsou upozornění na kolize v jednotlivých programech pro každý semestr studia. Třetím dílčím cílem je návrh nástrojů pro identifikování kolizí při vytváření a úpravách rozvrhu. Výsledky práce mohou použít pracovníci podílející se na tvorbě rozvrhu pro upozorňování na kolize, které pak musí individuálně vyhodnotit a dle toho navrhnout úpravu rozvrhu.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses