Konflikty mezi generacemi v rodinné firmě - Lohonková, Nela (2023)
Bakalářská práce se zabývá mezigeneračními konflikty v rodinném podnikání. Cílem této práce je identifikovat a analyzovat nejen důvody k mezigeneračnímu konfliktu, ale i způsoby, jak konfliktům předcházet a zabránit dopadu na chod podniku. Odpovědi byly získány pořízením šesti polostrukturovaných rozhovo-rů respondenty ze tří různých firem. Vždy byl dotazován zástupce mladší gene-race a zástupce starší generace ze stejné firmy. Rozhovory byly následně analy-zovány a porovnávány s dostupnou literaturou. Tak mohlo být zhodnoceno, zda se české rodinné firmy s mezigeneračními konflikty v rámci podnikání setkávají a jak je řeší.