Konflikty mezi generacemi v rodinné firmě - Lohonková, Nela; Klattová, Lucie; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalářská práce se zabývá mezigeneračními konflikty v rodinném podnikání. Cílem této práce je identifikovat a analyzovat nejen důvody k mezigeneračnímu konfliktu, ale i způsoby, jak konfliktům předcházet a zabránit dopadu na chod podniku. Odpovědi byly získány pořízením šesti polostrukturovaných rozhovo-rů respondenty ze tří různých firem. Vždy byl dotazován zástupce mladší gene-race a zástupce starší generace ze stejné firmy. Rozhovory byly následně analy-zovány a porovnávány s dostupnou literaturou. Tak mohlo být zhodnoceno, zda se české rodinné firmy s mezigeneračními konflikty v rámci podnikání setkávají a jak je řeší.
Vedoucí práce: Lucie Klattová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses