Strategické řízení a strategie modrého oceánu v oblasti secondhand obchodu - Šmatova, Jana; Dvořák, Jiří; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem práce Strategické řízní a strategie modrého oceánu v oblasti secondhand obchodu je na základě analytických nástrojů získat hodnotové inovace pro secondhand obchod. Následně je otestovat a zjistit, které hodnotové inovace mají potenciál a zjistit, zda dovedou podnik do modrého oceánu, poskytnou částečný posun do bílých míst nebo ve budou mít přínos formě kapek modrého oceánu. Analytické nástroje, které budou použity jsou nástroje a formulace strategie modrého oceánu, a to hodnotová křivka, rámec čtyř aktivních opatření, rámec šesti cesta a tři okruhy nezákazníků. Následně budou využity nástroje a strategie Michaela E. Portera, a to Porterův model pěti sil a generické konkurenční strategie. Na základě analýz vznikly hodnotové inovace, které byly následně testovány na secondhand obchod. Úspěšné hodnotové inovace jsou věrnostní karty, mysterybagy, odkup oblečení od lidí a niche obchod.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses