Krize jako impulz k přeměně struktury společnosti - Králová, Šárka (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou organizační krize v kontextu rodinného podniku. Stěžejní bude identifikace vývojové fáze organizace a zejména její možné příčiny, které by měly být zdrojem nezbytné změny. Jejím cílem je vytvoření návrhu nového uspořádání organizace reagujícího na důsledky organizační krize. V analytické části je zhodnocena finanční situace ze sekundárních zdrojů a jsou zpracována primární data z polostrukturovaných rozhovorů se zaměstnanci společnosti, kde se zjišťovala funkčnost současné organi-zační struktury, styl řízení, nastavené procesy a kontrolní mechanismy. Smyslem je nastavení a vytvoření funkčního modelu, který bude společnost rozvíjet a posouvat dál.