Svobodné organizace : Utváření rolí v kontextu nových forem organizování - Měcháčková, Klára; Králová, Věra; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato bakalářská práce s názvem „Svobodné organizace: Utváření rolí v kontextu nových forem organizování“ se věnuje principům nového organizačního designu a aktuálním trendem rozvíjení nových způsobů organizování, které jsou alternativou pro standardní hierarchické uspořádání organizací. Cílem této práce je identifikace a vysvětlení vazeb mezi faktory, které ovlivňují tvorbu rolí aktérů v organizaci zavádějící principy nového způsobu organizování. Výzkum byl prováděn kvalitativně. Data byla sbírána formou polostrukturovaného interview mezi výzkumníkem a zaměstnanci či majiteli vybrané společnosti. Nejzásadnějším výsledkem, k němuž se díky výzkumu dospělo, je představení dvou faktorů nazvaných jako: Odpovědnost za vlastní směr a Prostor k sebeutváření role, které ovlivňují tvorbu rolí v organizaci. Výstupy bakalářské práce jsou přínosem k teoretickým principům nových způsobů organizování, dále pak obohacují teorie organizačního designu stejně tak jako teorie tvorby rolí v rámci nových způsobů organizování.
Vedoucí práce: Věra Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses