Principy pro formu a vzhled automaticky generovaných dokumentací - Svobodová, Kateřina; Bruckner, Tomáš, 1974-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Nedostatečná uživatelská přívětivost automaticky generovaných dokumentací odrazuje programátory od jejich využívání. Zlepšení uživatelské přívětivosti může pomoci jak začátečníkům tak expertům během vývoje software. Výsledkem práce je soubor principů pro automaticky generované dokumentace ze zdrojového kódu, aplikace principů a výsledky měření účinnosti změn. Práce je zpracována dle metody Design Science Research zaručující kvalitní design založený na konstruktivním výzkumu. Univerzální principy pro formu a vzhled automaticky generovaných dokumentací byly sestaveny pro vyřešení problémů odhalených expertním posudkem a neformálním posudkem a problémů zjištěných z rešerše odborných článků. Identifikované principy jsou aplikovány na dokumentaci knihovny Requests4J pro programovací jazyk Java. Dokumentace po aplikaci principů byla podle uživatelského testování přívětivější než původní dokumentace, což potvrzuje aplikovatelnost sestavených principů.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses