Výběr metodiky řízení softwarových projektů a její přizpůsobení pro potřeby středně velké IT společnosti - Jedlička, Václav (2023)
Tématem této diplomové práce je výběr, přizpůsobení a následná implementace metodiky řízení SW projektů v konkrétní společnosti, jejíž zaměřením je vývoj SW. Hlavním cílem práce je vybrat a přizpůsobit metodiku pro řízení SW projektů. Pro potřeby naplnění hlavního cíle práce je vytvořena analýza současných procesů řízení SW projektů a klasifikace realizovaných projektů. Na základně analýzy a potřeb společnosti jsou definována kritéria pro výběr standardizované metodiky, díky kterým je poté vybrána metodika nejvhodnější. Tato metodika je následně přizpůsobena pro zkoumanou společnost a implementována v rámci pilotního projektu. Hlavním přínosem diplomové práce je zefektivnění řízení vývojových týmů a jejich samotného přístupu ve zkoumané společnosti a pomoc managementu firmy opřít se o konkrétní metodu řízení SW projektů, která odpovídá potřebám dané společnosti.