Výběr metodiky řízení softwarových projektů a její přizpůsobení pro potřeby středně velké IT společnosti - Jedlička, Václav; Kučera, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tématem této diplomové práce je výběr, přizpůsobení a následná implementace metodiky řízení SW projektů v konkrétní společnosti, jejíž zaměřením je vývoj SW. Hlavním cílem práce je vybrat a přizpůsobit metodiku pro řízení SW projektů. Pro potřeby naplnění hlavního cíle práce je vytvořena analýza současných procesů řízení SW projektů a klasifikace realizovaných projektů. Na základně analýzy a potřeb společnosti jsou definována kritéria pro výběr standardizované metodiky, díky kterým je poté vybrána metodika nejvhodnější. Tato metodika je následně přizpůsobena pro zkoumanou společnost a implementována v rámci pilotního projektu. Hlavním přínosem diplomové práce je zefektivnění řízení vývojových týmů a jejich samotného přístupu ve zkoumané společnosti a pomoc managementu firmy opřít se o konkrétní metodu řízení SW projektů, která odpovídá potřebám dané společnosti.
Vedoucí práce: Jan Kučera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses