Motivační faktory a jejich role při investování do kryptoměn generací Z - Rudorferová, Karolína; Novák, Michal; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem této práce je identifikovat motivační faktory při investování do kryptoměn generací Z v České republice. Nejdříve jsou motivační faktory prozkoumány pomocí literární rešerše primárních akademických zdrojů. Celkově je identifikováno šest motivačních faktorů: finanční zisky, vliv třetích strany, technologie a ideologie, osobní faktory, lítost a makroekonomické prostředí. S jednotlivými motivačními faktory jsou v praktické části kontrolovány i vlivy demografických údajů. Faktory jsou ověřovány v praktické části pomocí modelování strukturálních rovnic s přístupem SAM s využitím dat z dotazníkového šetření. Z výsledných dat vyšly finanční zisky, technologie a ideologie a lítost jako významně ovlivňující faktory při investování do kryptoměn generací Z.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses