Bitcoin a analýza vývoje jeho ceny - Slavík, Radek; Musílek, Petr, 1965-; Babusik, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Hlavním tématem bakalářské práce Bitcoin a analýza vývoje jeho ceny je problematika kryptoměn, a především potom Bitcoin. Velká část veřejnosti se začala zajímat o Bitcoin díky jeho rapidnímu nárůstu ceny, avšak mnozí nemají úplné povědomí o tom, jak tato kryptoměna reálně funguje a jaká rizika s sebou nese. Co je to Bitcoin a jak funguje? Jak mohu koupit nebo prodat Bitcoin? Jaký je rozdíl mezi Bitcoinem a tradičními měnami? Hlavním zaměřením první kapitoly je vysvětlení principů, na nichž kryptoměny fungují. Dále je v práci prezentována historie a vývoj ceny Bitcoinu a také jsou zde detailně rozebrány alternativní kryptoměny (altcoiny). Druhá kapitola analyzuje propojenost kryptoměnového a tradičního investičního trhu pomocí jednotlivých ukazatelů ekonomiky. Poslední kapitola je zaměřena na fundamentální analýzu provedenou pomocí finančních, on-chain a projektových metrik.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses