Investiční možnosti obyvatel v ČR - Vopelka, Martin; Bartošová, Jitka; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se zabývá tématem investičních možností obyvatel ČR se zaměřením na pomoc ženám upravit pohled na investování. Klade si za cíl objasnit současné investiční chování žen a identifikovat příčiny tohoto postoje. V první části práce se provedla literární rešerše, která dává dohromady poznatky z výzkumů a odborných prací tykajících se tohoto tématu v České republice a jiných státech Evropy. V druhé části práce se pomocí výzkumných metod identifikovaly faktory, které v této záležitosti hrají důležitou roli a pomocí nich se zodpověděli výzkumné otázky. V závěru práce se diskutují výsledky předchozích částí. Na základě těchto poznatků vzniknul ucelený pohled na problematiku a identifkovaly se hlavní příčiny současného postoje žen v investování. Současně se snaží ukázat na nevyužitý potenciál žen pro finanční a investiční instituce.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses