Analýza podpory udržitelného rozvoje vybraných podniků pomocí podnikových informačních systémů - Karásková, Magda; Basl, Josef, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Práce se zabývá tématikou udržitelného rozvoje a podporou udržitelného rozvoje v podnikové praxi pomocí podnikových informačních systémů. Cílem práce je zhodnotit současný stav toho, zda a jak vybrané firmy v České republice využívají své podnikové informační systémy pro podporu svých cílů v oblasti udržitelného rozvoje. Pro dosažení tohoto cíle je třeba vymezit pojem udržitelného rozvoje z pohledu podniku, včetně souvisejícího legislativního rámce, dále vymezit pojem podnikového informačního systému, rozsah jeho funkčností a jak tyto funkčnosti mohou podporovat udržitelný rozvoj podniku. Je také nutno zjistit podporu udržitelného rozvoje v rámci řešení dodavatelů informačních systémů. Následně je třeba na základě vytvořené metodiky realizovat dotazníkové šetření mezi českými podniky a provést hodnocení zjištěného stavu. Práce má ukázat, do jaké míry je role podnikových informačních systémů pro podporu cílů udržitelného rozvoje podniků klíčová. Z práce bude možno zjistit, které oblasti udržitelného rozvoje mají ze strany podnikových informačních systémů největší podporu. Případným zájemcům o toto téma ukáže, jaké funkčnosti podniky využívají a plánují využívat, případně jaké přínosy lze očekávat.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses