Tvorba platformy a nastavení procesů pro sdílení znalostí mezi Škoda Auto a dalšími koncernovými značkami k optimalizaci realizace aktualizací systémů SAP - Glabazňa, Daniel; Potančok, Martin; Basl, Josef, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se zabývá neefektivním procesem release managementu v koncernu Volkswagen Group. Hlavním cílem této práce je optimalizovat proces realizace aktualizací vytvořením znalostní základny pro ukládání klíčových informací souvisejících s řešením potíží při aktualizacích systémů SAP. Práce se nejprve zabývá definováním důležitých pojmů týkajících se témat release managementu, knowledge managementu a popisem koncernu Volkswagen Group. K naplnění této části práce byla využita metoda literární rešerše. Následně se práce zabývá analýzou současného stavu release managementu v koncernu Volkswagen Group, která byla podkladem pro další analýzu, jež se věnovala identifikaci slabých míst v současném procesu. Veškeré nutné informace pro tuto část práce byly získány pomocí metody interview se zaměstnanci koncernu Volkswagen Group. Na základě výsledků této analýzy byl navrhnout upravený proces, který odstraňuje slabá místa v současném procesu. Další část práce se zabývá analýzou dostupných nástrojů pro vytvoření znalostní databáze a následným výběrem nástroje, který nejlépe splňoval definované požadavky. Poté již byla definována struktura znalostní databáze, která byla následně schválena zaměstnanci koncernu Volkswagen Group. Následovala tvorba znalostní základny s využitím nástrojů poskytovaných Vysokou školou ekonomickou v Praze. Po odsouhlasení návrhu zaměstnanci koncernu Volkswagen Group byl proveden přenos do prostředí Volkswagen Group. Poslední část práce se věnovala validaci vytvořeného řešení zaměstnanci koncernu Volkswagen Group, kteří potvrdili zefektivnění současného procesu, kterého bylo dosáhnuto díky vytvořené znalostní základně.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses