Analýza dopadu smernice NIS 2 a GAP analýza konkrétneho podniku - Alezár, Samuel; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vondrová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cieľom tejto práce je analýza dopadu smernice NIS 2 do legislatívy Českej republiky, Slovenskej republiky a GAP analýza opatrení smernice a aktuálneho stavu kyberbezpečnosti vybraného podniku. Ciele práce sú dosiahnuté použitím kontrolného zoznamu kritérií, checklistu smernice NIS 2, ktorý je zároveň jedným z výstupov práce. Diplomová práca je vnútornou prípadovou štúdiou, je štruktúrovaná podľa metodiky IMRaD a je členená do troch hlavných častí. V úvode práce je vymedzený rozsah, ciele a obmedzenia práce. V metodickej časti sa nachádza popis spôsobu vytvorenia checklistu ktorý stavia na základoch publikácie ISF Standard of Good Practice 2022. Metodická časť taktiež vymedzuje aktuálny stav pre analýzu dopadu vybraných krajín a definuje metódy zistenia aktuálneho stavu kyberbezpečnosti podniku. Vo výsledkoch práce boli zistené nedostatočné úrovne transpozície smernice NIS 2 do legislatívy vybraných krajín a nesúlad podniku s opatreniami smernice na základe GAP analýzy. Na záver boli pre vybraný podnik navrhnuté opravné opatrenia.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses