Návrh vylepšení service desku - projekt CMDB - Vaněk, Jaroslav (2023)
Tato diplomová práce se zabývá naplánováním a řízením projektu rozšíření konfigurační databáze (CMDB) v Service desku střední banky za pomoci metodického rámce ITIL 4. Projekt je řízen skrze interní IT týmy a externího dodavatele. Nejdříve se charakterizují teoretické znalosti o rámcích, které mohou být použity jako opora v rozšíření CMDB. V práci se následně popisuje celý projekt, od sestavení harmonogramu až po vyhodnocení nasazení do produkce za pomocí tvrdých a měkkých metrik, včetně rozhovorů s kolegy, kteří na projektu participovali.