Návrh vylepšení service desku - projekt CMDB - Vaněk, Jaroslav; Bruckner, Tomáš, 1974-; Šalanský, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se zabývá naplánováním a řízením projektu rozšíření konfigurační databáze (CMDB) v Service desku střední banky za pomoci metodického rámce ITIL 4. Projekt je řízen skrze interní IT týmy a externího dodavatele. Nejdříve se charakterizují teoretické znalosti o rámcích, které mohou být použity jako opora v rozšíření CMDB. V práci se následně popisuje celý projekt, od sestavení harmonogramu až po vyhodnocení nasazení do produkce za pomocí tvrdých a měkkých metrik, včetně rozhovorů s kolegy, kteří na projektu participovali.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses