Analýza efektívnosti bankového sektoru s využitím kombinácie metód viackriteriálneho rozhodovania - Javorová, Alžbeta (2023)
Diplomová práca je zameraná na analýzu bankového sektoru v Českej republike z pohľadu efektívnosti komerčných bánk. V prvej časti práce je popísaný bankový sektor krajiny, vývoj metód v oblasti merania efektívnosti a vymedzenie metód a postupov aplikovaných v druhej časti práce. Analýza bankového sektoru je vytvorená metódami viackriteriálneho hodnotenia variant TOPSIS a AHP, a tiež DEA modelmi. Praktická časť je doplnená grafmi vývoja ukazovateľov rentability.