Analýza efektívnosti bankového sektoru s využitím kombinácie metód viackriteriálneho rozhodovania - Javorová, Alžbeta; Kuncová, Martina, 1974-; Furková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Diplomová práca je zameraná na analýzu bankového sektoru v Českej republike z pohľadu efektívnosti komerčných bánk. V prvej časti práce je popísaný bankový sektor krajiny, vývoj metód v oblasti merania efektívnosti a vymedzenie metód a postupov aplikovaných v druhej časti práce. Analýza bankového sektoru je vytvorená metódami viackriteriálneho hodnotenia variant TOPSIS a AHP, a tiež DEA modelmi. Praktická časť je doplnená grafmi vývoja ukazovateľov rentability.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses