Návrh SW podpory procesů ve vybrané neziskové organizaci a implementace pro vybranou skupinu úloh. - Škuthan, Jiří; Stanovská, Iva; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce se zabývá byznys analýzou vybrané neziskové organizace za účelem navrhnutí vhodných softwarových aplikací pro podporu procesů v organizaci, jejich implementací a provozu. Základem projektu je identifikace a analýza současných procesů neziskové organizace s návrhem implementace aplikací pro jejich zlepšení. Některé aplikace jsou implementovány a následně je popsán stav po implementaci softwaru a nového stylu řízení. Jsou zde popsány specifické oblasti řízení pro spolky, které mohou být použity k rozšíření materiálů portálu MBI (Management Byznys Informatiky). Postup analýzy procesů, návrh aplikací a implementace jde použít pro inspiraci i v jiných organizacích podobného typu. Práce je rozdělena do pěti částí. Úvodní část seznamuje čtenáře se současným stavem dosavadního poznání v rámci neziskových organizací a používání softwaru. Druhá část je věnována popisu řízení specifických oblastí spolků, která je inspirována rámcem MBI. Vysvětluje základní pojmy typické pro neziskové organizace a definuje nejdůležitější ukazatele výkonnosti využívané pro jejich řízení. Ve třetí části je zaznamenán stav neziskové organizace Palučinská šachová škola před provedením změn a jsou zde popsány klíčové oblasti jejího fungování. Čtvrtá část obsahuje návrh řešení, výběr aplikací k implementaci a jejich následné zavedení do organizace. Poslední část shrnuje výsledky dosavadní organizační změny a implementace aplikací do organizace a popisuje další postup pro úspěšné udržení změny. Závěr obsahuje shrnutí celé práce s doporučeními pro čtenáře a spolky a přináší návrhy na rozšíření pro další práce.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses