Asistenční služby jako součást nabídky životního pojištění v České republice - Kulišová, Linda; Volf, Lukáš; Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce rozebírá nabídku asistenčních služeb v životním pojištění na českém pojistném trhu. V první části jsou porovnávány definice životního pojištění a vysvětleny jeho druhy. Podrobněji rozebrány jeho doplňkové formy a následně popsány jednotlivé kategorie asistenčních služeb. Do práce je zahrnuta výzkumná metoda multikriteriální komparativní analýzy a její příslušná metodika. Práce si klade za cíl celkové zmapování trhu asistenčních služeb životního pojištění v České republice a následné vyhodnocení závěrů pro vytvoření návrhu optimálního pojistného produktu. Analýza je provedena u všech subjektů poskytujících asistenční služby k životnímu pojištění a data jsou čerpána primárně z pojistných podmínek pojišťoven. Na základě výsledků z analýzy je na závěr uveden návrh optimálního pojistného produktu asistenční služby.
Vedoucí práce: Lukáš Volf
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses