Redesign webových stránek regionálního rádia - Březina, Tomáš (2023)
Již z názvu této práce, Redesign webových stránek regionálního rádia, je patrné, že téma, kterým se práce zabývá spočívá v kompletním procesu tvorby nových webových stránek pro vybraného klienta. Konkrétním cílem stanoveným pro tuto práci je vytvoření moderní statické šablony webových stránek naplněné ukázkovým obsahem pro klienta včetně uživatelského testování vypracované šablony. V úvodní části práce dochází k představení zvolených technologií používaných v praktické části této práce. Co se týče praktické části, nejdříve se práce zaobírá hlubokou analýzou aktuální webové prezentace klienta, v jejíž závěru se dozvíme, že je nutné vytvořit nové stránky od znovu, nikoliv pozměnit původní. Následně pokračuje práce důkladným popisem požadavků zadavatele. Nejvíce obsáhlou částí je samotný proces výroby webové šablony, od počínajících návrhů k samotné implementaci. Poté proces pokračoval testováním finálních stránek, jehož součástí byla implementace zpětné vazby a námitek klienta, případně nutných úprav zjištěných při testování. V závěru dochází k předání stránky a zhodnocení klientem. Výsledkem této práce je kompletně naprogramovaná a otestovaná statická webová stránka. Webová stránka byla schválena zadavatelem a následně zadavateli i předána. Po předání stránky byla připravená na okamžitou implementaci do redakčního systému a spuštění do ostrého provozu. Vzhledem k definovanému cíli můžeme definovat práci za úspěšně splněnou. Na základě výsledků této práce by mělo dojít k zvětšení návštěvnosti webových stránek klienta práce, rovněž celkové konkurenceschopnosti a lepší sebepropagace v online prostředí.