Návrh interného reportingu a jeho implementácia v spoločnosti - Mičáková, Zuzana (2023)
Tématem diplomové práce je vytvoření návrhu řešení reportingu a jeho implementace ve společnosti. Primárním cílem práce je automatizace procesu reportingu ve vybraných odděleních společnosti. Očekávaným přínosem pro společnost je získání přehlednějšího a snáze dostupného komplexního přehledu o svých činnostech a výsledcích sledovaných klíčových ukazatelů při poskytování služeb IT podpory svým zákazníkům. Na základě úvodní studie, analýzy současného stavu a analýzy požadavků klíčových uživatelů je vytvořen logický návrh, podle kterého bylo přistoupeno k vývoji a implementaci nového reportingového řešení. V průběhu celého procesu vývoje probíhaly konzultace s klíčovými uživateli. Během procesu vývoje byl kladen důraz také na efektivní parametrizaci dat a vytvoření technické dokumentace pro udržitelnost návrhů a jejich případnou změnu či rozšíření v budoucnu. V současné době je vyvinuté řešení reportingu otestováno a plně využíváno jeho klíčovými uživateli. Od klíčových uživatelů byla získána zpětná vazba k implementovanému řešení reportingu. S ohledem na výsledky analýzy zpětné vazby je v práci popsáno celkové zhodnocení jejího přínosu a jsou formulována i doporučení pro budoucí vývoj nového reportingového řešení.