Programovací kurz jazyka Go pro vysoké školy - Manca, Dávid Marek (2023)
Tato práce se soustřeďuje na vytvoření programovacího kurzu pro vysoké školy tak, aby bylo možné studentům podat koncepty programování jednoduše a zároveň jim dovolit soustředit se na řešení problémů a algoritmizaci úloh, a to moderní formou s použitím ChatGPT jako asistence výuky. Také je vymezena role jazyka Go nejen ve vyučování, ale i v současném světě programovacích jazyků. Kurz programování byl vytvořen jako prezentace pro přednášky a cvičení, včetně domácích zadání, závěrečného projektu, bodování a dotazníku pro studenty. K vytvoření kurzu byly použity aktuální poznatky v programování, včetně stanovení povinné literatury. Kurz je zároveň koncipován tak, aby bylo možné využívat nástroje umělé inteligence pro zkvalitnění výuky a také aby bylo možné kurz vyučovat distančně.