Programovací kurz jazyka Go pro vysoké školy - Manca, Dávid Marek; Hološka, Jiří, 1983-; Mrňák, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce se soustřeďuje na vytvoření programovacího kurzu pro vysoké školy tak, aby bylo možné studentům podat koncepty programování jednoduše a zároveň jim dovolit soustředit se na řešení problémů a algoritmizaci úloh, a to moderní formou s použitím ChatGPT jako asistence výuky. Také je vymezena role jazyka Go nejen ve vyučování, ale i v současném světě programovacích jazyků. Kurz programování byl vytvořen jako prezentace pro přednášky a cvičení, včetně domácích zadání, závěrečného projektu, bodování a dotazníku pro studenty. K vytvoření kurzu byly použity aktuální poznatky v programování, včetně stanovení povinné literatury. Kurz je zároveň koncipován tak, aby bylo možné využívat nástroje umělé inteligence pro zkvalitnění výuky a také aby bylo možné kurz vyučovat distančně.
Vedoucí práce: Jiří Hološka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses