Automatizace procesu Vytěžování M.A.T. dat ve společnosti ŠKODA AUTO a.s. - Sokol, Jakub; Svatoš, Oleg; Letáček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se zabývá automatizací interního procesu ve společnosti ŠKODA AUTO a.s. Hlavním cílem je zmapovat celý proces vyhodnocování chybových operací a implementovat robotickou procesní automatizaci (RPA) za využití RPA nástroje Automation Anywhere a programovacího jazyka Python. Před popisem samotného vývoje je v práci nejprve popsána představa zákazníka z oddělení logistiky, následuje iniciální analýza, v rámci které byl proveden modelový průchod celým procesem. Výstupy této analýzy jsou popsány a znázorněny v high-level diagramu a procesním schématu. Dále je představené technické zadání pro jednotlivé komponenty robota a vypočítán business case. Protože odhad časové i teoretické finanční úspory je příznivý, je toto RPA schváleno k vývoji, kterému se věnuje další část práce. Na závěr je zhodnocen přínos této automatizace ve společnosti ŠKODA AUTO a.s. jak z finančního hlediska, tak i s ohledem na ostatní nefinanční aspekty automatizace. Výsledkem práce je plně automatizovaný proces vyhodnocování chybových operací, který šetří stovky hodin repetitivní práce měsíčně a který snižuje chybovost daného procesu.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses