Automatizované spracovanie odberateľských príloh pre spoločnosť ŠkoEnergo - Varga, Adrián (2023)
Práca sa zaoberá automatizáciou procesu spracovania odberateľských príloh pre spoločnosť ŠkoEnergo, s.r.o. Cieľom práce je navrhnúť a implementovať realizovateľné riešenie automatizácie definovaného procesu, ktoré bude dávať zmysel z finančného a časového hľadiska. Aby bol stanovený cieľ dosiahnuteľný, je potrebné daný proces správne definovať a analyzovať a to ako z hľadiska uskutočniteľnosti, tak aj s hľadiska zmysluplnosti. Na začiatku práce sú predstavené niektoré metodiky a techniky, ktoré sú aplikovateľné pre danú problematiku. Niektoré z nich sú následne aplikované pri hĺbkovej analýze automatizovaného procesu. Od výsledkov sa potom odráža analýza nákladov na realizáciu a to ako finančných, tak aj časových. Prvá časť práce je zakončená analýzou rizík, ktoré takéto riešenie prináša a odôvodnením vybraných nástrojov na jeho realizáciou. Všetky poznatky získané v predošlej časti sú následne využité pri vývoji riešenia automatizácie, ktoré je dôkladne otestované s pomocou zadávateľa. Výsledky testovania sú spracované a prípadné nedostatky opravené. Aby bolo možné na prípadné požiadavky a chyby reagovať aj po zakončení vývoja a testovacieho procesu, je navrhnuté a realizované riešenie automatickej spätnej väzby pomocou HTML šablóny a emailovej komunikácie. Výsledkom práce je ucelené, udržateľné a implementované riešenie automatizácie. Toto riešenie je zhodnotené z hľadiska dosiahnutia zadaných cieľov. Na záver sú porovnané skutočné úspory vyplývajúce z nasadenia riešenia do prevádzky s predpokladmi, ktoré sú definované v Business Case časti práce.