Finanční analýza Burzy cenných papírů Praha, a.s. a její postavení v mezinárodním srovnání - Hlaváček, Paul; Šimáček, Milan; Štembera, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Společnost Burza cenných papírů Praha, a. s. je nejvýznamnějším organizátorem trhu v České Republice a společnost Pražské burzy tvoří spolu s několika svými dceřinými společnostmi konsolidační celek. Společnost dlouhodobě hospodaří ze ziskem, který byl v posledních letech generován jednak organizováním regulovaného trhu cenných papírů (provozní část) a dále inkasem dividend od dceřiných společností (finanční část). Požadavky na kapitál a finanční zdroje určuje § 48 odst. 1 zákona o podnikání na kapitálovém trhu. Pražská Burza z hlediska objemu obchodů s akciemi po celé analyzované období zaujímala v našem regionu třetí příčku, neboť dlouhodobě byla úspěšnější Varšavská burza i Vídeňská burza.
Vedoucí práce: Milan Šimáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses