Návrh a implementace BI řešení pro obchodní oddělení společnosti - Markanović, Daniel; Karkošková, Soňa; Břešťan, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce je zaměřená na návrh a implementaci BI řešení pro obchodní oddělení společnosti. Naplnění hlavního cíle práce bylo dosaženo dekompozicí hlavního cíle práce do tří dílčích cílů, mezi které byly zařazeny analýza současného stavu procesů a využívání dat v rámci oddělení, návrh řešení a implementace řešení dle provedeného návrhu. Úvodní část práce je věnována teorii v oblasti postupu řešení BI projektů. V první kapitole je také obsažen postup zvolený pro zhotovení projektu diplomové práce. Druhá kapitola je zaměřená na oblast řízení vztahů s partnerskými společnostmi. V této kapitole je blíže uveden pojem Partner Relationship Management, který je porovnán a odlišen od příbuzných pojmů v oblasti. Třetí kapitola popisuje společnost a obchodní oddělení, pro které je projekt zpracován. Nejvýznamnější část práce, jež je obsažena ve čtvrté kapitole, popisuje návrh a implementaci výsledného řešení. Kapitola je členěna dle jednotlivých zvolených fází řešení projektu. Obsahuje podrobné informace o postupu analýzy požadavků, návrhu architektury řešení, implementaci datového modelu a zhotovení uživatelského rozhraní řešení za pomoci nástroje Microsoft Power BI.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses