Aplikace metod projektového řízení - Marek, Tomáš; Chrobok, Viktor; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalářská práce se zabývá aplikací metod projektového řízení na reálném projektu tvorby mobilních aplikací se zaměřením na streamování video obsahu pro platformy iOS a Android. Aplikovanými projektovými metodami jsou metoda CPM, PERT a dále rozšířený model o hlubší pravděpodobnostní analýzu projektových činností se zohledněním rizik. Cílem samotné bakalářské práce je optimalizace řešení reálného projektu, na který jsou aplikovány popsané metody projektového řízení a následně jsou výsledky mezi sebou porovnány. Předmětem teoretické části bakalářské práce je popis všech důležitých pojmů, které jsou potřebné pro následnou aplikaci v praktické části bakalářské práce. Mezi tyto pojmy patří řízení projektů, síťové grafy z teorie grafů, metoda CPM a metoda PERT. Praktická část bakalářské práce je rozdělena do 3 bloků dle Simon’s Model of Decision Making. Konkrétně se jedná o část Intelligence, Design a Choice. V části Intelligence je popsán samotný projekt mobilních aplikací pro získání nadhledu nad rozsahem prací. Druhou částí je kapitola Design, ve které jsou aplikovány všechny popsané projektové metody. Poslední částí je kapitola Choice, ve které jsou výsledky shrnuty a navzájem porovnány. Výsledkem práce je doporučení výběru rozšířeného modelu o hlubší pravděpodobnostní analýzu projektových činností se zohledněním rizik.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses