Životní cyklus a řešení implementace identifikačních čipových karet - Maaz, Josef; Sedláček, Jiří, 1963-; Reichmann, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá dvoufázovou autentizací pomocí identifikačních čipových karet a jejich životním cyklem v rámci implementace. Hlavním cílem bakalářské práce je implementace řešení dvoufázové autentizace pomocí identifikačních karet do podnikového systému. Vypracování implementace řešení probíhá na místě městského úřadu Města Neratovice a za využití jejich interních zdrojů včetně výpočetní techniky. Implementace řešení zahrnuje také inicializaci životního cyklu, který doprovází identifikační čipové karty, během kterého je dvoufázová autentizace zaváděna zaměstnancům Města Neratovice. V první teoretické části této práce probíhá seznámení s principy a funkcemi digitálních certifikátů. V navazující teoretické části jsou popsány různé druhy a funkcionality čipových karet a jejich využití. Znalosti z teoretické části jsou posléze využity při zpracování praktických částí bakalářské práce, kde probíhá příprava na implementaci a vytvoření vlastní certifikační autority a její nastavení. V poslední části praktické části se tato práce zabývá přípravou bezpečného využití čipových karet a životního cyklu čipových karet. Na závěr zhodnoceno, jak byla implementace řešení úspěšná a zda byly splněny dílčí cíle. Bakalářská práce zahrnuje kompletní proces zavádění dvoufázové autentizace s využitím čipových karet a digitálních certifikátů.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses