Informačná architektúra pre cukráreň - Lavko, Daniel (2023)
Táto bakalárska práca sa zaoberá vytvorením návrhu webových stránok cukrárne/kaviarne v Poprade. Hlavným cieľom práce je vytvorenie funkčného používateľského rozhrania webovej stránky so zameraním na princípy používateľskej skúsenosti. V teoretickej časti práce sa venujem vysvetleniu základných pojmov z problematiky UX a UI a vzájomnej súvislosti týchto dvoch odvetví. Ďalej definujem dizajn zameraný na človeka a celý UX dizajn proces od vstupnej analýzy až po používateľské testovanie. Okrem iného sa tu venujem popisu trendov z každej z oblastí. Praktická časť sa skladá zo situačnej analýzy, prípravy návrhu a záverečnej analýzy. Situačná analýza pozostáva z predstavenia podniku, analýzy konkurenčných webových stránok a analýzy používateľov webovej stránky. Ďalšou fázou je príprava návrhu webovej stránky, ktorej výstupom je funkčná verzia prototypu v nástroji Figma. Následne je prototyp otestovaný pomocou používateľských scenárov. Na záver je vyhotovená záverečná analýza, ktorá rozoberá časový harmonogram, finančnú analýzu a mimoekonomické vyhodnotenie návrhu.