Pojistné podvody - Jindrová, Alexandra (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu fenoménu pojistných podvodů na pojistném trhu v České republice. Zabývá se problematikou nekalých jednání klientů, které mají dopad nejen na samotné pojišťovny, ale i na společnost jako celek. Neméně významnou rovinou práce je zmínka o dopadu pandemie covidu-19 na pojistný trh. V práci je taktéž popsán proces vyšetřování pojistného podvodu, stejně tak je nastíněna prevence ze strany pojistitelů za účelem předcházení vzniku podvodných jednání.