Umelá inteligencia v kontexte výkonnosti firiem Autor - Guzlejová, Martina; Kislingerová, Eva, 1950-; Novotný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práca skúma využitie umelej inteligencie vo firmách, a ako ovplyvňuje jej implementácia firemné procesy a výkonnosť organizácie. Zároveň skúma jej vplyv na zamestnancov a zainteresované strany spoločnosti. Práca je rozdelená do dvoch častí, kde v prvej časti je teoreticky popísaná umelá inteligencia, jej časti, vývoj a využitie v jednotlivých odvetviach. Zohľadnená je aj etická stránka a možný vývoj tejto technológie do budúcnosti. V praktickej časti je analyzovaná konkrétna spoločnosť a zapojenie umelej inteligencie do jej procesov. Cieľom práce je priniesť ucelený pohľad na vplyv umelej inteligencie na výkonnosť firmy.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses