Strategická analýza podniku STEELAG Praha s.r.o. - Šedivý, Karel; Krause, Josef, 1978-; Buriánková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou podniku STEELAG Praha s.r.o, jehož předmětem podnikání je prodej a výroba betonářské oceli pro stavební účely. Přínosem není pouze samotná analýza vnitřního prostředí a vnějšího prostředí firmy, ale zejména získané poznatky, které napomohou podniku rozvíjet další obchodní příležitosti. V teoretické části jsou popsány základní postupy a východiska, které jsou podstatné pro vytvoření kompletní analýzy podniku. Tyto teoretická východiska, jsou nezbytně důležité v navazující praktické části, kde jsou analyzována data, které jsou získané z podniku STEELLAG Praha s.r.o., konkurenty a tržním prostředím. Hlavními nástroji pro strategickou analýzu jsou použity známé modely a analýzy typu: SWOT analýza, PESTLE analýza, VRIO analýza či Porterův model pěti sil. Závěrem práce jsou vyhodnoceny všechna data a informace, na základě, kterých jsou tvořena doporučení pro zkvalitnění podniku.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses