Gastroturistika v ČR se zaměřením na vinařské slavnosti - Gleichová, Štěpánka (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá gastroturistikou v České republice se zaměřením na vinařské slavnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vysvětluje pojmy z cestovního ruchu, gastronomie a charakterizuje gastroturistiku a vinařský cestovní ruch. Praktická část charakterizuje 5 vybraných vinařských slavností v České republice a zabývá se zkoumáním oblíbenosti vinařských slavností. Součástí práce jsou výsledky z dotazníkového šetření. V závěru jsou doporučení autorky práce. Text je doplněn obrázky a grafy.