Analýza výnosnosti a rizik investování do vybraných produktů peněžního a kapitálového trhu - Frič, Roman; Řezanková, Hana, 1956-; Malec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Práce se zaměřuje na rozbor vybraných spořicích produktů u zvolených finančních institucí v České republice a nabídku investičních nástrojů, které upoutávají pozornost většiny investorů. Na základě provedených analýz poskytne bakalářská práce náměty, jak v dnešní době investovat volné peněžní prostředky z hlediska výnosu, rizika a likvidity. Teoretické poznatky jsou aplikovány v praktické části práce, která se věnuje problematice investic ve zlatě, akciích a dluhopisech, jejich zhodnocení a analýze. Fundamentální analýza je jedním z užitečných a vhodných nástrojů pro akciové tituly a lze ji podložit velkým počtem historických i soudobých dat. Výsledky jednotlivých modelů, které určují vnitřní hodnotu společnosti, jsou orientační, protože výpočty nesou také otisk subjektivního přístupu investora. Cílem je tuto část eliminovat, přiblížit problematiku analýzy a z výsledků vytvořit reálnou vizi, která určuje, v jakém rozmezí se mohou hodnoty společností pohybovat. V bakalářské práci jsou data zpracována v různých formátech včetně časových řad. Jsou použity nástroje regresní analýzy, analýzy rozptylu a další statistické postupy implementované v softwaru Statgraphics.
Vedoucí práce: Hana Řezanková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses